India Post Payment Bank Recruitment 2016 - Salary and Eligibility

Get all answers to doubts of India Post Payment Bank Recruitment, Salary and Eligibility in year 2016.


The Indian bank sector of india is expanding up and new banks are participating in. India Post which was formerly a Postal service now opening up India Post Payment Bank. Due to opening of the new bank a huge demand of officers in banks arrived. India Post Payment Bank Recruitment has started for employment. A good news is that freshers are also eligible for applying into the bank. As IPPB is a new bank many of you have doubts regarding jobs, positions, salary and eligibility to get into bank, etc. We have got this all cleared in this article.

We have putted the things which you need to know about IPPB in a question answer form. So you can now understand them well. Let's start with your doubts. if you won't find answer of your question then you are welcome in the comment section of the article at the bottom of page.

Note :- As per the notifications from IPPB, the registration process will finish on 25 October. So, make sure that you enroll before it.

Q1. Will it be a Private Job or Government Job in India Post Payment Bank (IPPB) ?
Answer. IPPB is 100% government bank and It is owned by Government of India. So, the job will be government completely.

Q2. What is the age criteria for Assistant Manager (Territory Scale 1) post ?
Answer. As on 1 September 2016, the age should be 20-30 years for Assistant Manager (Territory Scale 1) post.

Q3. What is the age requirement for manager (scale 2) & senior manager (scale 3) ?
Answer. Manager Scale (2) needs to be 23-35 years and senior manager (scale 3) needs to be 26-35 years.

Q4. What are the relaxations for SC/ST/OBC categories ?
Answer. The relaxations are same as other government recruitment exam which are extention of 3 years in age for OBC, 5 years for ST, 10 years for ST).

Q5. What are the minimum marks requirement in degree ?
Answer. There is no minimum marks requirement. You need to be pass in graduation only.

Q6. I am in final semester and complete degree by 2017, Am i eligible ?
Answer. No. People who have completed their degree by September, 2016 are only eligible.

Q7. Is there any experience required for Assistant Manager (Scale 1) Cadre job ?
Answer. No, Freshers are also eligible for this post.

Q8. What is the experience required for scale 2 & 3 ?
Answer. There are 652 posts for Scale 2 and 408 posts for scale 3 in the India Post Payment Bank. For the post of Manager (Scale 2) 3 years experience of working scale 1 in any public sector bank or any equivalent scale in a private bank or similar level in any organization.
Minimum 6 years experience is required for Scale 3 in any public sector bank or any equivalent scale in a private bank or similar level in any organization.

Q9. What will be the salary in India Post Payment Bank ?
Answer. Assistant Manager Scale 1 will be paid Rs.65000/MonthlyManager Scale 2 will be paid Rs.83000/Monthly, Senior Manager Scale 3 will be paid Rs.106000/Monthly. These salaries are inclusive of all allowances and benefits. So, your take away salary will be 30% lesser that shown above.

Q10. Is there any bond in India Post Payment Bank ?
Answer. No.

Q11. Where I will be posted ?
Answer. The recruitment will not be conducted state wise so you can be placed anywhere in india.

We have tried to answer most of the doubts which you might have in your mind. We knows that you also have few more questions regarding IPPB. Please feel free to ask them in comments below.

COMMENTS

Name

2016,3,2017,1,21 october 2016,1,24 october,1,administrative,1,adolf hitler,1,adrenaline rush quotes,1,agriculture,1,aipmt,1,air,1,air force,1,air india,1,andhra pradesh,1,ao,1,army,2,assistant review officer,1,bank,16,bank of maharashtra,1,banking,3,becil,1,bhu pmt,1,black money,1,blackmoney,1,bsnl,1,byjus,1,call letter,1,CAT,1,cbse,2,central bank of india,1,chsl,1,clerk,7,cmc cet,1,comdek uget,1,courses,1,court,1,credit officers,1,current affair quiz,4,current affairs,2,current affairs quiz,1,data entry operator,1,date,1,defense,1,delhi metro rail corporation,1,demonetization,2,digital marketing courses,1,diploma,1,dit university,1,dmrc,1,dmrc recruitment 2016,1,dpmt,1,drdo,1,education,1,engineering,4,entrance,1,exam,13,examination,1,exams,27,featured,5,fest,1,force,1,general affairs,2,general knowledge,11,general knowledge quiz,7,general manager,1,gk,3,gk quiz,9,gk quiz ocotber,2,gk quiz online preparation,1,GK Updates,1,government job,3,gsssb,1,gujcet,1,high court,1,ibps,8,ibps clerk,1,IBPS Prelims PO Cutoff 2015,1,ibs,1,icici,1,idbi bank,1,iiser,1,iit,1,India Post Payment Bank,1,indian army,1,inspiration,1,isro,1,iti,1,jee,2,jee main 2017,1,jipmer,2,jipmer results,1,job,8,jobs,38,kpsc,1,kpsc recruitment 2016,1,latest,2,life,1,list,1,lucknow,1,manager,1,MBA,1,mbbs,2,medical,5,mh cet,1,ministry of corporate affairs,1,mprrda,1,mts,1,nafed,1,navy,1,neet,1,neet 2017,1,neet pg 2017,1,news,1,nia,1,niacl,1,nielit,1,november,1,nvs recruitment 2016,1,officers,2,online preparation,7,online quiz,9,pg,1,pmet,1,po,4,police,3,preparation,3,punjab and haryana high court,1,quiz,17,quiz gk,1,quiz online,1,quizzes,1,quotes,1,rac,1,railway,1,railways,2,rbi,1,reasons,1,recent,2,recruitment,32,recruitment 2016,1,recruitment ibps,1,result,6,results,6,review officer,1,risk managers,1,sambalpur university,1,sarkari naukri,1,sbi,1,scientist,1,slider,3,ssc,11,ssc cgl tier 2,2,ssc chsl,1,ssc public examination,1,ssc result,1,sscpe,1,sssc,1,staff selection commission,1,success,1,telangana,1,time schedule,1,tricks,1,upcoming bank exams in 2016,2,upsc,1,upssc,1,uttar pradesh,1,youthopia 2016,1,
ltr
item
Examsthisyear - Government Exams, Jobs, Results, Quiz, Current Affairs [2017]: India Post Payment Bank Recruitment 2016 - Salary and Eligibility
India Post Payment Bank Recruitment 2016 - Salary and Eligibility
Get all answers to doubts of India Post Payment Bank Recruitment, Salary and Eligibility in year 2016.
https://1.bp.blogspot.com/-jhSWl5V0s6I/WAZ1WUtI1aI/AAAAAAAAhKU/3QkfyPyEPD4IjoeRhevn5sJ0nGmmbTfhwCLcB/s1600/491368-india-post.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-jhSWl5V0s6I/WAZ1WUtI1aI/AAAAAAAAhKU/3QkfyPyEPD4IjoeRhevn5sJ0nGmmbTfhwCLcB/s72-c/491368-india-post.jpg
Examsthisyear - Government Exams, Jobs, Results, Quiz, Current Affairs [2017]
http://www.examsthisyear.in/2016/10/india-post-payment-bank-recruitment.html
http://www.examsthisyear.in/
http://www.examsthisyear.in/
http://www.examsthisyear.in/2016/10/india-post-payment-bank-recruitment.html
true
2459001427500330168
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy